Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/khaltcom/public_html/system/library/session.php on line 7Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/khaltcom/public_html/system/library/session.php on line 8Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/khaltcom/public_html/system/library/session.php on line 9Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/khaltcom/public_html/system/library/session.php on line 10Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/khaltcom/public_html/index.php:115) in /home/khaltcom/public_html/system/library/session.php on line 21Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/khaltcom/public_html/index.php:115) in /home/khaltcom/public_html/system/library/session.php on line 21Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/khaltcom/public_html/index.php:115) in /home/khaltcom/public_html/index.php on line 202Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/khaltcom/public_html/index.php:115) in /home/khaltcom/public_html/system/library/currency.php on line 45 Serbuk Bio Sunah

Serbuk Bio Sunah

  • Brand: Bio Sunah Herbs
  • Product Code: Serbuk Bio Sunah
  • Reward Points: 33000
  • Availability: In Stock
  • RM350.00
  • RM290.00
  • Ex Tax: RM290.00
  • Price in reward points: 330BIO SUNAH merupakan makanan tambahan yang telah diformulasikan oleh pakar etnologi iaitu Prof. Dr. Hj. Abd Manan bin Embong. Kajian selama lebih dari 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s iaitu spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian pakar dan saintis Islam ke atas konsep garam sunnah menghasilkan dapatan yang sangat menakjubkan. 16 bahan berprestij dan sukar didapati, disaring dan diambil dari tempat dan lokasi terbaiki di dunia, diadun dengan sukatan yang tepat untuk menghasilkan untuk dikombinasikan sebagai pemakanan sunnah yang terbaik pernah dihasilkan.

 


 

GABUNGAN BAHAN - BAHAN MENAKJUBKAN BIO SUNAH (KINI PEMBUNGKUSAN DALAM BOTOL)

1] AMBER (GETAH) POKOK CYPRESS (EXTRA BERBANDING DGN YANG LAMA) (MEMBANTU MEMBUNUH SEL KANSER)  
2] BUAH POHON CYPRESS (EXTRA BERBANDING DGN YANG LAMA) (MEMBANTU MEMBUNUH SEL KANSER) 
3] DAUN POHON CYPRESS (EXTRA BERBANDING DGN YANG LAMA) (MEMBANTU MEMBUNUH SEL KANSER)  
4] AKAR POHON CYPRESS (EXTRA BERBANDING DGN YANG LAMA) (MEMBANTU MEMBUNUH SEL KANSER) 
5] ZA'FARON 
6] MINYAK ZAITUN (GRED A) 
7] HABBATUS SAUDA (GRED A) 
8] DELIMA ULAS 1000 
9] MADU YAMAN
10] TAMAR PUTIK 
11] GARAM MINERAL KRISTAL HUNZA (84 MINERAL) 
12] KULAT SUSU HARIMAU 
13] BUAH TUNJUK LANGIT 
14] BIJI APRIKOT (vitamin B17) 
15] AIR ZAM-ZAM 
16] AL MANNA  

 

KHASIAT DAN KEGUNAAN UMUM BIOSUNAH 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu memulihkan masalah KARDIOVASKULAR. 
Penyakit Kardiovaskular merupakan penyebab utama kematian dan kecacatan di seluruh dunia. Fakta dari WHO menyebutkan bahawa terjadi satu kematian akibat penyakit kardiovaskular setiap dua saat, serangan jantung setiap lima saat dan akibat strok setiap enam saat. Setiap tahunnya kira-kira 17 juta orang meninggal akibat penyakit kardiovaskular. 
Penyakit kardiovaskular merupakan suatu istilah untuk gangguan yang menyebabkan penyakit jantung (kardio) dan pembuluh darah (vaskular). Ada tiga bentuk penyakit kardiovaskular, iaitu penyakit jantung koroner, penyakit serebrovaskular, dan penyakit vaskular perifer. 
Penyakit jantung koroner adalah penyakit pembuluh darah yang menuju ke jantung. Implikasinya meliputi myocardial infarction (serangan jantung), angina (sakit dada) dan aritmia (degup jantung abnormal). Penyakit serebrovaskular adalah penyakit pembuluh darah yang menuju ke otak. Implikasinya meliputi strok (kerosakan sel otak kerana kurangnya aliran darah) dan transient ischaemic attack (kerosakan sementara pada penglihatan, kemampuan bercakap, rasa atau gerakan). Penyakit vaskular perifer adalah penyakit pembuluh darah menuju ke tangan dan kaki yang menyebabkan rasa sakit sebentar yang datang dan pergi, serta rasa sakit kerana kejang otot kaki ketika bersukan. 
 
BIO SUNAH digunakan untuk membantu memulihkan masalah saraf seperti ARTHRITIS/RHEUMATHOID ARTHRITIS. 
Arthritis adalah radang yang berlaku di sendi-sendi yang menyebabkan sendi sakit, bengkak dan kaku. Ianya boleh disebabkan oleh mekanisma "autoimmune", jangkitan, 
perubahan "degenerative" atau kecacatan pada baka. Jenis-jenis arthritis adalah: 
• Osteoarthritis (OA) 
• Rheumatoid Arthritis 
• Infectious arthritis 
• Polymyalgia rheumatica 
Tanda-tanda dan gejala: 
• Sakit sendi (lengan, pergelangan tangan, jari-jari, pergelangan kaki, lutut, pinggul 
dan bahagian bawah tulang belakang terutama semasa dan selepas aktiviti. 
• Bengkak di bahagian sendi dan dalam OA terdapat bengkak yang tegang di 
persekitaran sendi. 
• Kekerasan sendi. 
• Sakit di sekitar sendi. • Deformiti. 
• Krepitus semasa pergerakan (dalam OA). 
• Otot mengecil (Otot peha bagi arthritis sendi lutut). 
• Pergerakan sendi dan fungsi adalah terhad serta kurang upaya. • sukar melakukan tugasan tertentu. 
• sakit bertambah teruk apabila pergerakan berlebihan. 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah KANSER. 
Penyakit kanser merupakan suatu penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan sel-sel jaringan tubuh yang tidak normal. Dalam keadaan normal, sel hanya akan membahagikan diri untuk mengantikan sel-sel yang telah mati dan rosak sahaja. Sebaliknya, bagi sel-sel kanser, ia akan membahagi dengan cepat menyebabkan pertumbuhan tidak normal. Bukan itu sahaja, kanser menyebabkan kerosakan organ yang terlibat dalam proses pembahagian tersebut. 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah SARAF DAN STROK. 
Strok merupakan salah satu penyakit yang berpunca dari tekanan yang tidak terkawal. Strok boleh terjadi disebabkan oleh sesuatu regangan saraf yang disebabkan peredaran darah yang tidak lancar. Ia merupakan penyakit yang amat merbahaya pada sistem saraf yang boleh membuatkan seseorang tidak boleh bergerak dengan sepenuhnya. 
Bila berlakunya strok, sistem peredaran darah akan bergerak terlalu lambat dan tidak seaktif seperti biasa. Ini kerana sel darah tidak boleh bekerja dengan keras tanpa bantuan saraf tertentu di dalam badan. Strok mudah menyerang apabila seseorang menghidapi: 
1. tekanan darah tinggi. 
2. Sakit sendi. 
3. Lemah badan. 
4. Sakit Jantung. 
5. Stress. 
6. Kencing manis 
Penyakit ini sangat bersangkut paut dengan sistem saraf dan sel darah. Ia juga merangkumi bahagian otak iaitu sistem metabolisma manusia. Kebiasaannya, strok terjadi apabila emosinya tidak dapat dikawal oleh minda dan sistem arteri pula hilang kawalan untuk melancarkan peredaran darah. 
 
BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah ALERGI, ASMA dan MASALAH PARU-PARU. 
Alergi merupakan suatu reaksi abnormal dalam tubuh yang disebabkan zat-zat yang tidak berbahaya. Alergi timbul bila ada kontak terhadap zat tertentu yang biasanya, pada orang normal tidak menimbulkan reaksi. Zat penyebab alergi ini disebut allergen. 
Allergen bisa berasal dari berbagai jenis dan masuk ke tubuh dengan berbagai cara. Misalnya melalui saluran pernafasan, berasal dari makanan, melalui suntikan atau juga timbul akibat adanya sentuhan dengan kulit seperti kosmetik, logam perhiasan atau jam tangan. 
Material yang paling sering menyebabkan alergi ialah serbuk tanaman, jenis rumput tertentu, jenis pohon yang berkulit halus dan tipis, serbuk spora, penisilin, seafood, telur, kacang panjang, kacang tanah dan kacang-kacangan lainnya. Selain itu, susu jagung dan tepung jagung, bulu binatang, debu dan kutu. Alergi juga sering disebabkan oleh zat aditif pada makanan, penyedap, pewarna dan pengawet. 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah USUS, SEMBELIT DAN BUASIR. 
Haemoroids atau buasir adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membengkak ia akan mengganggu fungsi usus dan sistem penghadaman sehingga ia boleh menyebabkan terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. 
Buasir terjadi disebabkan oleh tekanan terlalu tinggi dalam darah di bahagian rektum sehingga menyebabkan dinding vena darah teregang atau membonjol sehingga ia boleh pecah terutamanya sewaktu meneran. 
Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya. 
Penyebab Buasir 
• Duduk tidak sempurna dan terlalu lama 
• Meneran ketika membuang air besar 
• Cirit-birit 
• Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama 
• Batuk teruk dan berpanjangan 
• Bersalin 
• Mengangkat benda berat 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah OSTEOPOROSIS 
Osteoporosis merupakan keadaan dimana tulang menjadi keropos dan rapuh. "Osteo" ertinya tulang, sedangkan "porosis" ertinya berpori atau berlubang. Tulang yang mudah patah akibat osteoporosis adalah tulang belakang, tulang peha dan pergelangan tangan. Agar kepadatan tulang tetap terjaga, tubuh memerlukan kalsium dan mineral lainnya dalam jumlah yang cukup dan produksi beberapa macam hormon dalam jumlah yang tepat, antara lain estrogen pada wanita dan testosteron pada laki-laki. Selain itu, pengambilan vitamin D yang cukup diperlukan untuk membantu penyerapan. 
Apa penyebab osteoporosis? 
Tulang kita sebenarnya tidak pernah diam. Setiap saat terjadi pembentukan sel tulang baru, sedangkan sel tulang yang sudah tua dibuang dari tubuh. Pada usia kanak-kanak, tahap pembentukan sangat cepat berbanding tahap kehilangan sel-sel tulang yang sudah tua. Akibatnya tulang pada kanak-kanak akan bertambah panjang dan besar. Pada usia remaja tahap pembentukan dan kehilangan sel tulang hampir seimbang. Namun mulai usia 30 sampai 40 tahun, tahap pembentukan tulang semakin menurun, akibatnya jumlah sel tulang semakin sedikit, sehingga terjadinya osteoporosis. 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah STRESS DAN DARAH TINGGI (HIPERTENSI). 
Tekanan darah tinggi atau hipertensi memberi gambaran di mana tekanan darah terhadap dinding arteri. Jantung menghasilkan tekanan apabila ia mengepam darah ke seluruh badan. Tekanan darah dapat diukur dengan menggunakan alat yang dipanggil sphygmanometer. 
Terdapat dua bacaan dalam pengukuran tekanan darah iaitu BP 140/90 mmHg. Nilai tinggi (140) dipanggil tekanan darah sistolik dan nilai rendah (90) pula ialah tekanan darah diastolik. Tekanan darah sistolik ialah tekanan darah dalam arteri (salur darah) bila jantung mengepam darah. Manakala tekanan darah diastolik pula ialah tekanan darah dalam arteri bila jantung berhenti mengepam di antara dua denyutan. Hipertensi atau darah tinggi merupakan antara penyakit yang dialami oleh golongan dewasa di pertengahan umur dan warga tua di Malaysia. Ia lebih banyak dialami oleh lelaki berbanding wanita. 
KOMPLIKASI 
- Angin ahmar (stroke). 
- Serangan jantung. 
- Kegagalan jantung di mana pengepaman jantung menjadi lemah. 
- Kegagalan buah pinggang.

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah BUAH PINGGANG. 
Penyakit buah pinggang ditandai oleh: 
-Darah keluar bersama-sama air kencing. 
-Perubahan pada kekerapan membuang air kecil. -Sakit belakang. 
-Kerap buang air kecil, terutama pada tengah malam. -Bengkak pada pergelangan kaki. 
-Sembap pada keliling mata yang berlarutan, terutama pada sebelah pagi. 
-Kencing Kotor 
Semua tanda di atas menunjukkan seseorang itu mengalami masalah kerosakan buah pinggang. Biasanya gejala ini dianggap perkara biasa dan sering diketepikan, sedangkan ia petanda penting kepada masalah buah pinggang. Risiko kegagalan buah pinggang semakin tinggi dengan pertambahan umur. Setiap tahun dianggarkan 2,400 kes baru kegagalan buah pinggang dilaporkan dan kes baru di kalangan golongan berumur antara 60 hingga 65 tahun menunjukkan peningkatan 25 peratus. 

BIO SUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah BATU KARANG. 
Batu yang terdapat dalam ginjal atau lebih dikenali dengan "Buah Pinggang" terjadi dari tumbuhan kristal halus dari beberapa jenis kimia. Kimia yang paling lumrah adalah kalsium oxalat, kalsium fosfat dan yang kurang dikenali ialah asid urik, cystine dan magnesium fosfat ammonia. Saiz batu karang ini ada yang halus seperti pasir dan boleh jadi sebesar bola golf. Kebanyakkan batu tumbuh membesar dalam ginjal, kemudian bergerak ke bawah ke dalam saluran kencing di mana ianya menjadi bertambah besar. 
Kesulitan akan timbul apabila batu-batu menjadi terlalu besar yang mengakibatkan ganguan kepada perjalanan aliran air kencing. Ini boleh membawa kepada penyakit di mana kuman-kuman akan merebak. Gangguan dan/ atau perebakan kuman itu akan mengakibatkan kerosakan ginjal, jika tidak diubati segera. 

BIOSUNAH digunakan untuk membantu merawat masalah kulit seperti  EKZEMA dan PSORIASIS. 
Ekzema dalam bahasa Greek bermaksud 'to boil over' iaitu radang atau membakar. Kadangkala ia dinamakan sebagai dermatitis. Ia adalah penyakit kulit dengan manifestasi gatal, kulit menjadi kering kemerah-merahan dan kadangkala membengkak serta berair. 
Biasanya ekzema menyerang kanak-kanak yang berusia bawah dua tahun. Antara ekzema yang sering menyerang kanak-kanak ialah 'atopic eczema'. Ia mungkin memakan masa beberapa bulan atau tahun untuk sembuh. Antara punca utama diserang penyakit ini ialah persekitaran yang mengandungi bahan yang menyebabkan penyakit kulit seperti debu, hama binatang dan pencemaran udara. Keturunan juga kadangkala memainkan peranan. Alahan merupakan tindakbalas hipersensitiviti badan yang boleh mengakibatkan tindakbalas pada kulit sehingga menyebabkan ruam, hidung tersumbat, gatal mata dan gatal tekak. 
Tindakbalas ini boleh menjadi serius dalam tempoh yang tertentu sama ada dalam beberapa jam ke beberapa hari atau minggu. Ia boleh mengakibatkan kulit menjadi merah, kering dan merekah. secara saintifiknya penyakit alahan ekzema dipanggil Atopic Dematitis. Biasanya mereka yang mengidap ekzema akan menanggung kesengsaraan seperti rasa gatal yang berlebihan, pedih dan berasa resah. Bagi kanak- kanak pula, biasanya ekzema membabitkan bahagian lutut, pelipat, siku, atas punggung, buku lali dan di belakang telinga. 
Selain itu, BIOSUNAH juga boleh digunakan untuk rawatan santau, darah kotor/berasid, paru-paru berair dan penyakit bawaan virus.


BELI SERBUK BIOSUNAH (HARGA RUNCIT RM350) 

PROMOSI RM330


PERCUMA BIO LIFE DROP (RM80)

 

 

NOTA: 
Kesan penyembuhan selepas memakan makanan sunnah ini agak DRASTIK dan ini TIDAK MUSTAHIL kerana material makanan sunnah CEPAT menembusi LAPISAN SEL melalui terapi nano sehingga mencapai kehalusan sub-atomic particles untuk memberi impak segera kepada peningkatan tahap kesihatan seseorang. Proses detoksifikasi seperti membuang air kecil dan perpeluhan yang agak kerap adalah reaksi segera yang berlaku kepada mereka yang baru memulakan makanan sunnah ini. Jika proses detoksifikasi ini berlaku, ia menandakan organ-organ penting anda mula (masih) 'bekerja' dengan baik untuk menyelaraskan sistem tubuh anda.

Promosi
Free Gift BELI 1 BOTOL SERBUK BIO SUNAH PERCUMA 1 Botol-Bio Life Drop

Write a review

Please login or register to review

Tags: BIOSUNAH Serbuk Bio Sunah Ubat Kanser Penawar Kanser