Bio Sunah Herbs

Bio Sunah Herbs

SYARIKAT BIO SUNAH HERBS

FOUNDER OF BIOSUNAH HERBS


PROF DR HJ ABD MANAN BIN EMBONG

(PAKAR ETHNOLOGI DAN ARTIFAK ISLAM)

 

Bio Sunah Herbs merupakan syarikat 100% Milik Bumiputera. Setiap produk Bio Sunah Herbs mempunyai sijil Halal dan Kelulusan KKM. Ibu Pejabat Bio Sunah Herbs terletak di Kuala Terengganu, Terengganu. Dari segi pemprosesan kilang kami juga mempunyai Sijil Halal, GMP, IMP dan Kelulusan KKM serta pekerja kami juga akan membuat pemeriksaan kualiti produk kami selepas diproses dikilang dengan mengambil sampel secara rawak dan dianalisis.          Matlamat kami adalah untuk memasarkan produk yang berasaskan pemakanan sunnah keseluruh negara.

Produk kami berkualiti tinggi, produk dihasilkan dari penemuan kajian terhadap AlQuran dan Hadis. Maka tercipta produk dari Kombinasi Mukjizat 3 Para Nabi oleh Pakar-pakar kami, Produk Bio Cypress/Bio Life adalah air alkali yang berasaskan Pemakanan Sunnah Melalui Eksploitasi Energi BioSel Paling Halus Pada Tahap Sub Atomic Particles dan mendapat pensijilan halal JAKIM dan Kementerian Kesihatan Malaysia .

Produk Bio Sunah Herbs dicipta dari hasil kajian AlQuran dan Hadis berhubung Rahsia Kesihatan Penjagaan Kesihatan Para Nabi. Hasil dari Kajian dan teknologi moden maka Bio Sunah Herbs telah berjaya menghasilkan produk daripada Kombinasi Mukjizat 3 Nabi iaitu Pokok Pine Cypress (Kayu Spesis Bahtera Nabi Allah Nuh A.S), Air ZAM-ZAM-Rahsia Kebaikan Air Alkali Terbongkar (Nabi Ismail A.S) dan Garam Mineral Kristal Hunza (Nabi Muhammad S.A.W).

Hasil kombinasi 3 Bahan Utama serta bahan-bahan pemakanan rasulullah s.a.w telah mencetuskan satu fenomena baru dalam dunia perubatan alternatif Di Asia Tenggara  amnya. Bahan-bahan ini sebenarnya telah pun digunakan sejak 4000 tahun yang lalu oleh mesir kuno dan di eropah. Setelah diedarkan sebagai percubaan selama satu tahun di pasaran, ia  telah menunjukkan maklumbalas yang amat membanggakan. Besarlah harapan kami agar  rahsia  perubatan terunggul islam pada masa lampau ini yang disimpan barat dapat di kembalikan semula kepada masyarakat pada hari ini. Mudah-mudahan kita mendapat barakah dari Allah S.W.T.

Salah Satu Produk Bio Sunah Herbs Air Alkali Bio Cypress Dan Bio Life

                       

Merintis Mukjizat Pemakanan Sunnah Melalui Eksploitasi Energi BioSel Paling Halus Pada Tahap Sub Atomic Particles

Membongkar dan Memahami RAHSIA Penyembuhan Sel Melalui Terapi Pemakanan Sunnah

Produk Bio Cypress Berdaftar dan Mendapat Kelulusan Dari Kementerian Kesihatan Malaysia

No. Rujukan KKM: (56)dlm.KKM-163/S/25 Jld. 164

Air Kami Bukan Sekadar Air Alkali tetapi Juga Air Herba Terapi Untuk Plebagai Penyakit Masa Kini

Bio Sunah Cypress/Bio Life merupakan produk hasil kajian intensif seorang sarjana muslim iaitu Dr. Muhammad Shakran Shuhatah dari Mesir, seorang gemologist dari Malaysia iaitu Dr. Hisham bin Hashim, serta seorang pakar etnologi iaitu Dr. Hj Abd. Manan bin Embong.

Kajian selama lebih 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s iaitu spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian Dr. Hisham bin Hashim ke atas konsep garam sunnah menghasilkan dapatan yang sangat menakjubkan.

Gabungan amber (resin/getah) spesies pine cypress di Banjaran Ararat Turki dan mineral garam kristal yang ditemui di Pergunungan Hunza, Karokoram yang di kedalaman 2000 kaki telah mencetuskan satu fenomena dalam mencerna suatu makna baru dalam konsep makanan seharian yang wajar kita manfaatkan.

Satu Penemuan Yang Menakjubkan

Kajian Prof. Mohammad Shakram Shuhatah dari Mesir berkaitan makanan sunnah menemukan dapatan yang sangat hebat. Khasiat dalam zat pemakanan sekaligus mengandungi rahsia terapi penyembuhan yang luar biasa impaknya. Kajian beliau menemukan dua bahan asas yang dimasukkan ke dalam ubat-ubatan Barat yang bernilai tinggi tapi sengaja dirahsiakan mereka iaitu:

                                

           Garam Mineral Kristal Hunza                            Amber Pine Cypress

 

Garam mineral Hunza ini bukan garam biasa sebaliknya mempunyai mineral antara 84–96 mineral yang sangat bernilai untuk tubuh badan. Garam ini menjadi booster kepada terapi penyembuhan. Mungkin kita ingat akan sunnah Nabi Muhammad saw supaya memakan garam sebelum dan selepas setiap kali kita makan.

Dari Ibnu Abbas, Baginda Rasulullah SAW bersabda maksudnya: 

Barangsiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam, maka Allah akan menghindarkan 330 jenis penyakit dan yang paling ringan adalah gila, kusta, sakit perut, gigi dan yang bakinya hanya Allah jua mengetahuinya

Menurut beliau, kajian selama 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s iaitu spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian Dr. Hisham bin Hashim seorang herbalist dari Malaysia ke atas konsep garam sunah (kristal Hunza) menghasilkan dapatan yang sangat menakjubkan dalam merancanakan suatu makna baru dalam konsep air minuman seharian yang wajar kita manfaatkan.

 

Apa Kata Mereka Tentang Produk Bio Sunah Herbs         

Menghidap penyakit semput dan batu karang. Selepas mencuba dan mengamalkan produk air Bio Cypress, Alhamdulillah kesihatannya bertambah baik hari demi hari. Terima Kasih Bio Cypress.

Pak Long (60 tahun) – Banting

·      

Umpama gugur semangat saya, setelah disahkan menghidap bisul kronik dan ketumbuhan di dalam perut. Hari-hari yang saya lalui selama 3 tahun sungguh menyeksakan kerana terlalu memikirkan tanggungjawab saya sebagai seorang isteri dan ibu kepada seorang cahaya mata.

Doktor menasihatkan saya supaya tidak mengambil sebarang ubatan kerana ianya akan mendatangkan keguguran. Saya berterima kasih kepada En.Hamirul kerana memperkenalkan produk minuman Bio Cypress. Setelah saya mencuba produk tersebut sebanyak 17 botol, Alhamdulillah penyakit saya semakin pulih.

Bagai sinar baru dalam hidup saya setelah doktor yang merawat saya telah mengesahkan 2 ketumbuhan dalam perut telah tiada selepas 2 kali di x-ray. Malah bisul kronik saya bertambah baik dan sehingga hari ini kami sekeluarga terus mengamalkan air Bio Cypress sebagai minuman harian. Kini kehidupan kami sekeluarga bertambah ceria. Terima Kasih Bio Cypress.

Puan Sally – Kuantan, Pahang

·       

Masalah Gout. Selepas minum air Bio Cypress belum habis 1 kotak kini masalah yang dihidapinya beransur pulih. Badan menjadi ringan dan mampu bermain sukan kegemarannya iaitu bola sepak.

En. Amran (44 tahun) – Pahang

·       

Menghidap penyakit darah tinggi selama 7 tahun dan strok yang kritikal selama 2 tahun. Selepas minum air Bio Cypress kesihatan beliau semakin baik dan kini beliau sudah mampu berjalan, bercakap, mulut kembali normal dan insyaAllah akan menunaikan umrah pada tahun hadapan.

Pn. Hawa Binti Omar (57 tahun) – Jerantut,Pahang

·      

Beliau telah menghidapi strok selama hampir 8 tahun. Selepas mengambil air Bio Cypress sebanyak 4 botol, kesannya beliau tidak dapat tidur malam kerana tindak balas dari air Bio Cypress. Botol yang ke-6 telah ada perubahan pada mulut, air kencing yang pekat kuning dan berbuih. Tindak balas positif dari pengambilan berterusan. Kini beliau sudah boleh bercakap dan boleh difahami.

En.Mat Salleh Hashim (64 Tahun) – Jerantut, Pahang

VIDEO TESTIMONI

 

PENGEDAR DIPERLUKAN

Jika Berminat Untuk Membeli/Menjadi Pengedar

Call/SMS O1O-788O9O6 Mohd

Sort By:
Show:

BIO Energy Cypress (BEC)

Memperkenalkan BIO ENERGY CYPRESS merupakan BIO LIFE DROP saiz 30ML. BIO ENERGY CYPRESS me..

RM55.00 RM59.00
Ex Tax: RM55.00

Garam Kristal Hunza

Garam Kristal  Hunza Mineral Kristal Garam Hunza ini yang terdapat 2000 kaki di kawa..

RM70.00 RM75.00
Ex Tax: RM70.00

Serbuk Bio Sunah

BIO SUNAH merupakan makanan tambahan yang telah diformulasikan oleh pakar etnologi iaitu Prof. Dr. H..

RM290.00 RM350.00
Ex Tax: RM290.00

Tasbih Kayu Cypress 99 Biji

MENYINGKAP MUKJIZAT SUNNAH...TASBIH CYPRESS ®Merupakan produk hasil kajian intensif seorang sarjan..

RM250.00 RM275.00
Ex Tax: RM250.00

Air Alkali Bio Cypress Herbs Extra

Air Alkali Bio Cypress Bukan Sekadar Air Alkali Tetapi Juga Sebagai Minuman Tenaga Dan Pemakanan Kes..

RM108.00
Ex Tax: RM108.00

Bio Life Drop

Kepentingan air tidak dapat disangkal lagi. Bermulanya hayat kehidupan ini adalah dengan air. Anda b..

RM75.00 RM80.00
Ex Tax: RM75.00
Showing 1 to 6 of 6 (1 Pages)